Цветът е сред критичните елементи на дизайна. Дизайнерите имат различен подход към него. Някои започват с определен нюанс, други разчитат на тенденциите в съответната индустрия или използват снимки за отправна точка. Adobe Color е онлайн инструмент с много възможности, който прави създаването на кохерентни цветови палитри по-лесно, независимо откъде започвате пътуването си в света на цветовете.

Adobe Color е творческа общност, в която дизайнерите създават и споделят цветови теми източници на вдъхновение. Те могат да бъдат директно зареждани в настолните приложения през Creative Cloud Libraries или услугата Adobe Color. Всичко работи заедно и прави процесът лесен и удобен.

Създаване на различни типове палитри
Adobe Color ви предлага допълващи се цветови схеми на базата на зададения от вас начален цвят и типа цветова хармония, която изберете. Инструментът е лесен и визуален.

Изследвайте
В тази секция можете да намерите вдъхновение в проекти от Adobe Stock и Behance, както и от общността Adobe Color. Можете да ги разглеждате, за да откриете вдъхновение в тях, да ги филтрирате, имате лесен достъп до Adobe Stock и Behance, както и усъвършенствани възможности за търсене.

Тенденции
Професионалистите, които искат да знаят как колегите им работят с цветовете, могат да се възползват от Trends. Той съдържа ръчно подбрани галерии с различни теми като графичен дизайн, илюстрации и мода. Те са подбрани от екипите на Adobe Stock и Behance. В тези галерии можете да видите най-новите цветови комбинации, с които работят дизайнерите.

Pantone
Adobe Color предлага лесно конвертиране в Pantone цветове и с лекота да ги използвате в Adobe продуктите. От която и да е тема, просто изберете “Pantone Match,” за да преобразувате цветовете в Pantone. След това можете да ги сверите със скалата, за да постигнете пълно съответствие. Можете и да свалите Adobe ASE, за да го споделите с колеги. За да го заредите е достатъчно да пуснете Adobe ASE върху иконата на съвместимо приложение.

Източник: color.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев